A világ legjobb helyeiről író brit bloggerek jártak Budapesten

A világ legjobb helyeiről író brit bloggerek jártak Budapesten

A Thoroughly Modern Milly blog szerzője és fotósa nemrégiben egy hétvégét töltött Budapesten a Magyar Turizmus Zrt jóvoltából. A blog – amelyet havonta 14 000 látogató olvas, továbbá 1500 követője és kedvelője van a Twitteren illetve Facebookon, és hírlevelei naponta 500 regisztrált email címre mennek ki – a világ legjobb hoteleiről, éttermeiről és helyeiről ír – olvasható az MT Zrt hírlevelében.

A hétvége a szokatlan havas londoni időjárás miatt veszélybe került, de a bloggerek végül megérkeztek Budapestre, és kisebb késésük ellenére sem maradtak le Magyarország második Michelin csillagos éttermében, az Onyxban lévő asztalfoglalásukról. A vacsorát fogásról fogásra bemutató leírásból azt is megtudhatjuk, hogy első estéjükön szerzett élményük olyan meghatározó volt, hogy ez vált az egész hétvégéjük fénypontjává.

A Budapesten eltöltött három nap alatt a Boscolo Hotelben szálltak meg, melyről különösen pozitív véleményt formál a blogger. Elmeséli, hogy a hotel földszintjén található New York Kávéházat egykor a világ legszebb kávéházának tartották és a budapesti irodalmi, művészeti élet törzshelye volt, de napjainkra is megőrizte régi pompáját.

A hétvége során a város nevezetességein túl a különlegességekre fektettek nagy hangsúlyt. Tovább kóstolták Budapest felső kategóriás éttermeinek kínálatát, ebédeltek a csodálatos art nouveau épületéről híres Four Seasons Hotel, The Gresham éttermében, amelyről szintén hosszasan olvashatunk. Majd szombat estéjüket megkoronázandó az Operába tértek be, hogy megtekintsenek egy Wagner darabot.

Az Operaház épületének bemutatása után a darabot és annak érthetőségét is – németül megszólaló, magyar feliratozású darab lévén – értékelték, és jó tanácsokkal látták el a jövőben Operalátogatást tervező brit honfitársaikat. Kifejtették, hogy bizony érdemes már ismert vagy korábban látott darabot választani, mert a magyar nyelv egyedülállósága meredek akadályokat állíthat a megértés elé – írja hírlevelében az MT Zrt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek