Bővül az Erzsébet-utalvány elfogadóhelyeinek száma

Több céggel is tárgyal a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) az új Erzsébet-utalványok elfogadásáról - írja a keddi Világgazdaság.

A cél az, hogy a jövőben minél többen igénybe tudják venni az Erzsébet-utalványt, ezért további tízezer elfogadóhelyet szeretnének bevonni február közepéig - írja lap Majthényi Lászlóra, az MNÜA főtitkárára hivatkozva, aki erről egy szakmai konferencián beszélt.

Az új utalványok közül az 51,17 százalékos adóterhet viselő ajándékutalvány a szerződött szolgáltatóknál többek között műszaki cikk, lakberendezés, könyv, ruha, játék és utazás vásárlására is felhasználható lesz.

A minimálbér 30 százalékáig, 29 400 forintig juttatott iskolai Erzsébet-utalvány 35,7 százalék adóteher mellett adható. A szelvény felhasználható tankönyv, taneszköz és ruházat vásárlására a tanév első napját megelőző 60. naptól a kibocsátás évének utolsó napjáig.

A szabadidő Erzsébet-utalvány a kifizető által ugyanazon magánszemélynek az adóévben legfeljebb 50 ezer forint értékben nyújtott, sportesemény vagy kulturális szolgáltatás igénybevételére vonatkozó adómentes juttatás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek