Az Egyiptomba készülőket figyelmezteti a Külügyminisztérium

Arra kéri a Külügyminisztérium konzuli szolgálata az Egyiptomba készülő vagy ott tartózkodó magyar állampolgárokat, hogy az arab tavasz eseményeinek második évfordulója, január 25. közeledtével legyenek különösen körültekintőek.

A konzuli szolgálat honlapján szerdán közzétett figyelmeztetésben azt javasolják a pénteken az országban tartózkodó magyaroknak, hogy biztonságuk érdekében kerüljék a tömegmegmozdulásokat, és ha ilyet látnak, a lehető legrövidebb időn belül hagyják el a helyszínt. Ne készítsenek fényképet sem a tüntetőkről, sem a rendvédelmi erőkről, még mobiltelefonnal sem, és folyamatosan kövessék nyomon az eseményekről tudósító híradásokat.

Amennyiben hivatalos ügyintézés miatt kívánják felkeresni az egyiptomi belügyminisztérium idegenrendészeti hivatalának a kairói Tahrír téren található központját, javasolják, előzetesen érdeklődjenek telefonon az intézménynél, hogy biztonságos-e annak megközelítése.

A korábbi tüntetések jellemzően nem irányultak külföldiek ellen - emlékeztettek.

Megjegyezték, ha a magyarok bejelentkeznek a kairói nagykövetségen, az megkönnyítheti a kapcsolatfelvételt az esetlegesen vészhelyzetbe került állampolgárokkal és segítheti a konzuli védelem biztosítását.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek