"Tükörjégtúra" indul a gemenci erdőbe

  A gemenci erdő téli élővilágával ismerkedhetnek a természetkedvelők szombaton a nagyrezéti erdőn át és a rezéti Holt-Duna mellett vezető úgynevezett tükörjégtúrán, amelyet a Gemenc Zrt. szervez.

  A kirándulás délelőtt tíz órakor az erdőgazdaság túravezetőivel a pörbölyi ökoturisztikai központtól indul, a nyolc kilométeres táv megtétele után az erdei vasút Lassi állomásától fűtött kocsikkal jöhetnek vissza a résztvevők.

  Az ártéri erdő télen jobban megfigyelhető, akár több száz méteres távolságra is be lehet látni, így a gímszarvasokat, vaddisznókat könnyebb észrevenni - mondta az MTI-nek Csiszár Angéla programszervező.

  A Gemencben élő rétisasok már elkezdték a fészekrakást, nászrepülésüket végzik, több példányt is lehet látni. A rezéti Duna partján található szürkegémtelepen emellett megfigyelhető a gázlómadarak fészekrakása is - tette hozzá.

  A Gemenc Zrt. még egy téli programot szervez: február 23-án a télterelő túrára várják az érdeklődőket.

  A gemenci erdei vasúton január 12-től a téli-tavaszi menetrend szerint napi egy járat közlekedik Pörböly és Malomtelelő állomás között. A vasúton február második hétvégéjén, a mohácsi busójárás napján bővített menetrenddel járnak majd a vonatok.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!