Tönkrement liftek és számítógépek a Mátrában

Tönkrement liftek és számítógépek a Mátrában

A tegnapi áramingadozás és hosszú áramszünet után ma lezajlott a károk felmérése a Felső-Mátrában. "A Síparkban több számítógép, wifi és konyhai berendezés ment tönkre. Többek között elromlott a sípálya beléptetőkapus rendszere is, amelyet az éjszaka folyamán alkatrészcserével sikerült rendbe hoznunk. A síelő vendégek kárpótlása 1,5 millió forintba került a cégnek. Volt aki bérlet árát kérte vissza, de többen elfogadtak egy utalványt, amely a szezon egy másik napján bármikor felhaszálható" - áll a mátraszentistváni Sípark közleményében.

A faluban egyébként más szolgáltatóknál is műszaki károkat okozott az áramingadozás. A Narád Hotelben például mindkét lift elektronikája tönkrement, és a wellness részleg is műszaki okok miatt sokáig nem volt használható.

Az áramszolgáltató szerda éjszakára visszakapcsolta az áramot, így a mai napon, terv szerint elindul Mátraszentistvánon az ország legnagyobb családi, havas rendezvénye, a Hófesztivál. A következő három napban színpadi zenés produkciókkal, és a sípályán versenyekkel, családi ügyességi vetélkedővel várják a vendégeket. A hóréteg 70-130 cm, 8 sípálya és az összes felvonó működik. A hétvégén újabb havazást várnak a Mátrában. Azt remélik, ez már felkészülten éri az áramszolgáltatót és nem okoz problémát az áramellátásban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek