Termáltó és ökopark épül Zalakaroson

Termáltó és ökopark épül Zalakaroson

A 2013-as évben Zalakaros közel 1 milliárd forintot fordíthat idegenforgalmi fejlesztésekre, amihez az önkormányzat 280 millió, a Gránit Gyógyfürdő 220 millió forintos támogatást hívhat le két nyertes pályázat eredményeképpen. A fejlesztések keretében – az elfolyó termálvizet hasznosítva – ökopark épül, ahol termáltó, látogatóközpont valamint rekreációs és kondicionáló park kerül kialakításra.

A gyógyfürdőben is látványos átépítésekre kerül sor, a szabadtéri Vízipók Csodapók gyermekbirodalom az idei ütemben fedett élményfürdő résszel bővül. Az eddig kevéssé kihasznált úszómedence átalakításával két szinten, különböző vízi attrakciók és játszóházak várják majd a legkisebbeket. A beruházás munkálatai a tervek szerint márciusban kezdődnek, és őszre befejeződnek.

A termáltó és ökopark terve Fotó: TriVialForrás: Travelo

 A gyermekbarát fürdő újdonsága, a Klub Oázis animációs programja, - Béres Alexandra segítségével - a kicsik tudatos egészségre nevelését és szórakoztatását tűzte ki célként. Zalakaros egészségturisztikai nagykövete Katus Attila a Fitt Programsorozat keretében évente több alkalommal sportprogramokat és életmód tanácsadást tart. A már megismert és népszerű programok – mint az éjszakai fürdőzés és tematikus hétvégék – mellett idén újabb, komplex és tartalmas attrakciók is színesítik a kínálatot.

Egy Horvátországig vezető kerékpáros útvonal kiépítéséhez, és az ökoturizmus infrastrukturális fejlesztéseinek megvalósításához – 500 ezer eurós pályázat keretében – 95 százalékos támogatást nyert el a fürdőváros Nagykanizsával közösen. Így a Termál-völgy - Kis- Balaton kerékpáros hálózathoz kapcsolódóan, közel 200 km összefüggő kerékpárút erősíti a kétkerekű turizmust – áll a TriVial közleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek