Tokaji, hévízi szállodák a német toplistán

Az év elején két nemzetközi turisztikai portál is díjazta a hazai szálláshelyeket. Mint már írtuk, a TripAdvisor több millió vélemény alapján világ 25 legjobb szállodája közé választotta a Four Seasons Hotel Gresham Palace-t; míg a HolidayCheck.de szerint a világ 99 legkedveltebb szálláshelye között a Lotus Therme Hotel & Spa Hévíz is szerepel. A vidéki hotelek térnyerését pedig nem csak ez utóbbi bizonyítja, de az is, hogy TripAdvisor országos listáján a 24 budapesti szálloda mellé egyedüliként a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa szálloda is felkerült.

 Egy szálloda esetében a legfontosabb mindig a vendégek véleménye, annál ugyanis nincs jobb reklám. Napjainkban azonban nem feltétlenül az ismerősök véleményét kérjük ki, sokkal inkább az közösségi utazási, valamint a foglalási oldalakat böngésszük mások tapasztalataiért. Ezek a site-ok hatalmas mennyiségű információt biztosítanak, így ezen vélemények összegzése talán a legjobb „ítélet"egy hotelről.

Fotó: Andrássy Kúria Hotel Wine & Spa / Travelo



Az egyik legmeghatározóbb turisztikai portál, a TripAdvisor listáján a világ legjobb 25 szállodája között a 23. helyen szerepel a Four Seasons Hotel Gresham Palace. A több millió vélemény alapján összeállított sorrend igencsak értékes, hiszen a budapesti szállodának olyan versenytársakkal kellett megküzdeni, amelyeknek Bali vagy Hawaii szigete, vagy éppen London ad helyet. Az oldal egyébként nem csak a nemzetközi rangsort, de nemzetenkéntit is összeállított. Ennek egyik legfőbb érdekessége, hogy hazánk vonatkozásában a toplista erősen főváros centrikus, és csupán egyetlen vidéki szálloda lelhető fel rajta. A Tokaj-Hegyalján található Andrássy Rezidencia Wine&Spa a Travelers' Choice 2013 címet így olyanokkal együtt birtokolja, mint a már említett Four Seasons Hotel Gresham Palace vagy éppen a Le Meridien Budapest. A régió egyetlen luxusszállodája a jó borok mellé különleges ételeket is kínál – a Gault&Millau étteremkalauz is a legjobbak közé sorolta az elmúlt évben -, de a legtöbb dicséretet mégis talán a spa- és wellness részleg kapja, ahol a kezelések során a szőlőszemek is fontos szerephez jutnak.

Fotó: Andrássy Kúria Hotel Wine & Spa / Travelo



Az előbb említett lista igazán multikulturális, hazánkba azonban a legtöbben még mindig Németországból érkeznek, így a német vendégek véleménye igencsak fontos. Az egyik legnagyobb német utazási portál oldal, a HolidayCheck.de minden évben összeállítja a vendégeik által legkedveltebb 99 hotel listáját. Az elmúlt évben mintegy 780 ezer értékelés érkezett, ezek száma és értéke, valamint az, hogy a vendégek milyen arányban ajánlják a szállodát, adja a végső rangsort, amelyre ezúttal egyetlen magyar szálloda, a Lotus Therme Hotel & Spa Hévíz került fel. Az értékelések alapján nemcsak, hogy a lehetséges 6 pontból – ezt itt napocskák jelképezik – 5 és felet kaptak eddig, de 100 vendégből 96 bátran javasolja is mindenkinek a hotelt. A HolidayCheck Awards egyébként az egyik legmegbízhatóbb ilyen lista, hiszen azokat, akiknél bebizonyosodik, hogy hamis értékeléssel szeretnének előbbre jutni, azonnal kizárják.

A díj azt mutatja, hogy a minőségi, nyugati színvonalú kiszolgálást és vendégkezelést értékelik a szállodák vendégei. A Lotus esetében egyébként már nem először sikerül bekerülni legjobb száz közé a több ezer szálláshely közül. A hazai szállodák közül több is előkelő helyen szerepelt már az ilyen összesítéseken, de eddig elsősorban a fővárosi hotelek teljesítettek jól, pedig vidéken is akad néhány, a legmagasabb igényeknek is megfelelő ötcsillagos ház.

A Tripadvisor

A havonta több mint 50 millió látogatójával a TripAdvisor jelenleg a legnagyobb online utazási oldal és online útikalauz. A site mintegy 30 országban 20 nyelven érhető el, és nem csak utazási információk és szállásajánlatok érhetőek el az oldalon, de az utazók tanácsainak és véleményének is teret adnak. Az adatbázisa több mint 89 ezer úticélt 145 ezer látnivalót és közel félmillió szállodát tartalmaz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek