Trükkös táskával lopnak bőröndöt a reptereken

  Trükkös táskával lopnak bőröndöt a reptereken

  Újfajta táskalopási technika terjed a reptereken, szállodák halljaiban, bankokban és kávézókban – írja hírlevelében a TTG Hungary. Korunk legújabb „fejlesztése", a „Booster Bag" névre keresztelt szerkezet tulajdonosa gyakorlatilag bárhol lecsaphat ránk, de természetesen főleg olyan nagyobb forgalmú helyeken szedi gyanútlan áldozatait, ahol az ember átmenetileg kénytelen letenni a földre a táskáját. Az eljárást bemutató videókon az látható, hogy a közeledő tolvaj az alulról nyitott, nagyméretű utazótáskáját egyszerűen ráhelyezi az ennél kisebb másik táskára, majd egy gombnyomással bezárja az alsó fedelet, és már megy is tovább.

  Akárvallott ezt követően hiába veszi észre akár másodpercek elteltével, hogy meglopták, az ő táskája látszólag nincs senkinél. Némileg kifinomultabb módszer, amikor az elkövető tettestársat is alkalmaz, aki valamilyen ártatlan kérdéssel eltereli az áldozat figyelmét, amíg társa már viszi is a kiválasztott táskát. Arról nincs tudomásunk, hogy a módszer már hozzánk is elérkezett volna, de aki külföldre utazik, annak azt tanácsoljuk, hogy most már erre is figyeljenek – figyelmeztet a TTG Hungary.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!