Új Airbus A320-ast telepít a Wizz Air Budapestre

Új Airbus A320-ast telepít a Wizz Air Budapestre

A Wizz Air hétfőn bejelentette, hogy újabb Airbus A320 repülőgéppel bővíti budapesti bázisát, ami által 20 százalékkal, mintegy 2,2 millióra növeli budapesti utasforgalmát a következő évben. A hetedik budapesti gép 2013. március 13-án áll forgalomba és így a Wizz Air flottaberuházása félmilliárd dollár fölé emelkedik Magyarországon. A beruházás eredményeként 300 új, turizmussal és légiközlekedéssel kapcsolatos munkahely jön létre.

A 2012-ben elért százalékos budapesti forgalombővülést követően a légitársaság tovább növeli a járatsűrűséget hat Budapestről induló útvonalon Dortmundba, Eindhovenbe, Kijevbe, Lárnakába, Malagába és Nápolyba, valamint visszaállítja a görögországi Thesszalonikibe közlekedő nyári járatot. A légitársaság összesen 30 útvonalon heti 155 járatot üzemeltet majd Budapestről a nyári időszakban.

A Wizz Air mostantól két új kényelmi szolgáltatást is kínál a Liszt Ferenc repülőtérről induló utasoknak. A Gyorsított Biztonsági Eljárás lehetővé teszi, hogy az utasok mindössze 1100 forintért elkerüljék a biztonsági ellenőrzésnél a sorban állást. Azok az utasok, akik a wizzair.com oldalon megvásárolják a Wizz Premium és Wizz Premium Plus kényelmi szolgáltatásait, ingyen kapják a Gyorsított Biztonsági Eljárást. A Wizz Air továbbá 5500 forintos áron elérhetővé teszi a budapesti utasok számára a SkyCourt Business Lounge utasváró használatát, ahol ingyen használhatják a wifit, valamint az ételekből és italokból is választhatnak. Az új szolgáltatásokat a Wizz Air telefonos ügyfélszolgálatán keresztül vagy a repülőtéri jegykezeléskor lehet megvásárolni.

A légitársaság bejelentette továbbá, hogy december 21-től a Wizz Air Budapest-Varsó járata a modlini repülőtér helyett a továbbiakban a város elsőszámú repterét, a varsói Chopin repülőteret használja. A modlini repülőtéren több működési nehézség volt tapasztalható, ami miatt a járatokat gyakran átirányították vagy törölték.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek