Bővíti prágai járatait a CSA légitársaság

Heti 21-ről heti 31-re növeli járatai számát a CSA cseh légitársaság a Prága-Budapest útvonalon.

Heti 21-ről heti 31-re növeli járatai számát a CSA cseh légitársaság a Prága-Budapest útvonalon. Az idén 75 éve elindított légi útvonal továbbra is töretlen népszerűségnek örvend. A cseh nemzeti légitársaság a téli menetrend életbe lépésekor, vagyis október 28-tól indítja a heti 10 új járatpárt a magyar és a cseh főváros repülőtere között. Ez utóbbi a Malév februári csődje óta rengeteg olyan utast nyert, akik eddig Budapestről utaztak például a Balkánra vagy Kelet-Európába.

A cseh légitársaság 64 illetve 48 férőhelyes ATR 72-500, valamint ATR 42-500 típusú gépei átlagosan naponta már 4-5 alkalommal teszik meg az utat a két főváros között.

Tavaly csaknem 150 ezer utas közlekedett ezen a vonalon – igaz, ennek kb. felét korábban még a Malév adta. A Budapest-Prága útvonalat – végig autópályán haladva – mintegy 6-7 óra alatt lehet megtenni autóval, így különösen a téli időszakban a repülős utazás versenyképes alternatívát jelent a közúttal szemben.

A cseh nemzeti légitársaság a SkyTeam szövetség tagjaként tavaly 4,2 millió utast szállított Prága és 59 célállomás között. A Czech Airlines flottáját jelenleg 27 repülőgép alkotja, ezek között egyaránt megtalálhatók a Boeing és az Airbus keskenytörzsű gépei, valamint az olasz-francia koprodukcióban készülő ATR típusú turbólégcsavaros gépei.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek