Idén több turista járt a Tisza-tónál

Idén több turista járt a Tisza-tónál

Döntően az idén tavasszal átadott ökocentrum vonzerejének köszönhetően az előző év hasonló időszakánál több vendég fordult meg a főszezon során a Tisza-tónál, ahol a tavalyinál kedvezőbben alakult a kereskedelmi szálláshelyek forgalma is – közölte a Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi regionális marketing igazgatója az MTI-vel.

Molnár Anita elmondta: augusztus végéig bővült a régió látogatottsága. Folytatódott a területi átrendeződés: az Abádszalók-Kisköre területről évek óta a Poroszló-Tiszafüred térségére helyeződik át a forgalom, amely 15-85 százalékos arányban oszlott meg a külföldiek és a belföldiek között.

Rámutatott: a 2012-es főszezon legnagyobb vonzerejét kétségkívül a térség turisztikai kínálatában újszerű, nemzetközi érdeklődésre is számot tartó attrakcióként áprilistól megjelenő poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum adta. A létesítmény sikerét mutatja, hogy az már augusztusban elérte a 120 ezres látogatószámot, miközben az előzetes tervek készítése idején az év végéig összesen százezer vendéget vártak ide a szakemberek.

Ugyancsak kiemelkedő, mintegy 50 százalékos vendégforgalom-bővülést könyvelt el a 18 000 látogatót fogadó ROBIN Kalandpark és a Tisza-tavi Vízi Sétány. Utóbbi vendéglétszáma augusztus 31-ig elérte a 45 000 főt, amely 50 százalékkal haladja meg az előző év teljes forgalmát.

Új szolgáltatásként jelent meg idén a Tisza-tavi menetrendszerinti hajózás. A július-augusztusban Poroszló és Tiszafüred között közlekedő 6 hajójárat hamar kedvelt lett a vendégek körében. A járatokat a turisták többsége a látnivalók és szálláshelyek megközelítésére, míg a kerékpárosok a 33-as főút kiváltására vették igénybe. Összesen mintegy 1200 vendég próbálta ki a szolgáltatást, ami mintegy 30 százalékos kihasználtságot jelentett. A külföldi vendégek aránya 5 százalék körül volt – tájékoztatott a vezető.

A kerékpárosok száma 30 százalékkal növekedett: a Kiskörei Szakaszmérnökség statisztikája alapján a Kisköre-Abádszalók között áthaladók száma augusztus végére megközelítette a 15 ezret.

A júliusig eladott horgászjegyek száma hasonló, mintegy 25 százalékos bővülést mutat a pecások növekvő elégedettsége mellett, míg a szabad vízi strandok látogatottsága legalább 10-15 százalékkal nőtt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek