Pénteken 18 járatot töröltek a Lufthansa-sztrájk miatt Budapesten

Nyolc induló és tíz érkező járatot töröltek a Lufthansa légikísérőinek sztrájkja miatt pénteken Budapesten - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója pénteken az MTI megkeresésére.

Hardy Mihály elmondta: miután nem lépett sztrájkba a teljes személyzet a Lufthansánál, így vannak járatok, amelyek elindulnak. A budapesti törlések a frankfurti, a müncheni és a düsseldorfi járatokat érintik, Berlinbe és Hamburgba Budapestről elmennek a gépek. A tervek szerint két járat Frankfurtba is elindul pénteken délelőtt, illetve kora délután - tette hozzá.

A Budapest Airport egyelőre nem kapott további információkat arról, hogy mi várható szombaton, folytatódik-e a sztrájk - közölte Hardy Mihály.

A Lufthansa bejelentése szerint pénteki járatai kétharmadát törölte, mert a béremelést követelő légiutaskísérők 24 órás munkabeszüntetést tartanak. A Lufthansa mintegy 18 ezer légiutaskísérőt foglalkoztat. A legnagyobb német légitársaság légiutaskísérőit képviselő szakszervezet (Ufo) - saját közlése szerint - kétharmadukat tömöríti.

A törölt járatok aktuális listáját a Lufthansa weboldalán találják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek