A Wizz Air repülhet a Malév helyén

A Wizz Air repülhet a Malév helyén

Izraelbe, Ukrajnába és Oroszországba is repülhet a közeljövőben a Wizz Air, miután megkapta a Malév repülési jogait– írja a Népszabadság meg nem erősített információkra hivatkozva. A lap emlékeztet: a Wizz Air a Malév csődje után jelezte: repülne az érintett ukrán, orosz, izraeli és török vonalakon. A Nemzeti Közlekedési Hatóság a nyár folyamán megpályáztatta a jogokat, a Wizz Air be is nyújtotta pályázatát, és úgy tudni, négyből hármat meg is nyert.

Az üggyel kapcsolatban megkeresték az NKH-t és a Wizz Air képviselőit is. A légitársaság szóvivője, Daniel De Carvalho annyit mondott, hogy cége soha nem kommentál piaci találgatásokat, és nem nyilatkozik folyamatban lévő eljárásokról.

Ha a légitársaság hivatalosan is megkapja a repülési jogokat, könnyen lehet, hogy új gépet hoznak a budapesti bázisra, hiszen a jelenleg itt állomásozó hat Airbus A320-as kihasználtsága lényegében közelít a maximumhoz. Igaz, fél évvel a járatindítás után augusztus hatodikán bezárták a bukaresti járatot, és törölték a Forli/Bologna felé repülő gépeiket is, vagyis némi szabad kapacitásuk van, írja a lap.

A Wizz Air legutóbbi lezárt üzleti évében komolyan javította nyereségességét. Nyilvánosan is elérhető mérlegük tanúsága szerint ugyanis a nyeresége 53,1 millió euró, azaz 15,7 milliárd forint, 237 milliárd forint nettó árbevétel és 38,9 milliárd forint saját tőke mellett. A Malév idén februárban ment csődbe, az elmúlt bő húsz évben – mióta állami vállalatból részvénytársasággá alakult – mindig veszteséges volt, akár állami tulajdonban, akár magánkézben működött.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek