Lezárták az amszterdami reptér C terminálját

  Lezárták az amszterdami reptér C terminálját

  Lezárták szerdán az amszterdami Schiphol repülőtér egyik forgalmas terminálját, miután a közelben egy feltehetően második világháborús bombát találtak. Karin Heldeweg, a légikikötő szóvivője szerint "erős a gyanú", hogy világháborús bombát találták, ezért elővigyázatosságból evakuálták a reptér C terminálján tartózkodókat. A szóvivő szerint a terminál kiesése előbb-utóbb járattörlésekhez és késésekhez fog vezetni.

  A Schiphol Európa ötödik legforgalmasabb repülőtere. Tavaly mintegy 45 milliónyian vették igénybe. A szóban forgó terminálon kezelik egyebek mellett a schengeni övezet tagországaiba, így Franciaországban, Németországba, Spanyolországba és Olaszországba induló járatokat. A robbanószerkezetre reggel bukkantak rá a reptéren zajló építési munkálatok közben egy olyan helyen, amelynek közelében sok indulási és érkezési kapu van.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!