Tekerjen tavaink körül ősszel is!

Tekerjen tavaink körül ősszel is!

A tavakat megkerülő kerékpáros rendezvények egyre népszerűbbek. A tavaszi-nyári velencei-tavi és balatoni kerülés után ősszel a Kis-Balatonnal és a Tisza-tóval is próbát tehetnek a résztvevők. Mindkét alkalommal kedvezményes szálláscsomagokkal, ajándékbelépőkkel igyekeznek kedvet csinálni a szervezők egy igazi bringás, sportos hétvégéhez – olvasható az eseményről szóló sajtóközleményben.

 

Tekerjen a Tüskevár tájain!

 

A Tüskevár mesés birodalma elevenedik meg azok előtt, akik szeptember 8-án, szombaton végigtekernek a Tour de Zalakaros 33 km-es szakaszán. A családi túra nem verseny, a kijelölt útvonal szinte végig sík, így könnyen teljesíthető az egész család számára. A hatalmas területen ritka madárfajok figyelhetők meg, és háborítatlan utakon bringázható körbe a tó. A Kis-Balaton háznál és a Kányavári-szigeteten pedig frissítő állomások várják az indulókat.

A komolyabb kihívást keresők ugyanaznap egy 118 km hosszú országúti teljesítménytúrát is választhatnak, az útvonalat a Zalai-dombság helyenként 15-20%-os emelkedői és szőlőhegyei tarkítják. Az indulók között 1.000.000 Forint értékben Karos Spa szállásutalványokat és további 300.000 Forint értékben kerékpáros tárgyakat sorsolnak a szervezők, és minden induló a zalakarosi termálfürdőt is meglátogathatja a túra hétvégéjén rajtszáma felmutatásával.

 

3 az 1-ben: hajó, bicaj, kalandpark

 

A II. Tisza-tó Maratonon három túra várja a bicikliseket: 42, 65 és 130 km-es táv közül lehet választani. A szeptember 15-én, Poroszlóról induló túrázók és versenyzők a rajtcsomag részeként ingyenes, egész napos belépőt kapnak a Robin Kalandszigetre és a Tisza-tavi tanösvényre, de kedvezmény jár a poroszlói Ökocentrumba is. Az elsősorban gyermekkel érkező családoknak és amatőröknek ajánlott 42 km-es táv egy hajókirándulással egybekötött túrát jelent, aszfalton és terepen halad. A Tisza-tó sík területű, így könnyű pályát jelent a kezdő versenyzők számára is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek