Felújítás miatt tilos pénzt dobni a Trevi-kútbaFelújítás miatt tilos pénzt dobni a Trevi-kútba

  Felújítás miatt tilos pénzt dobni a Trevi-kútba

  Róma egyik leghíresebb látványosságának, a Trevi-kútnak a restaurálása 2,5 millió euróba fog kerülni – közölte az olasz főváros polgármestere, Gianni Alemanno hétfőn a történelmi kútnál. A városvezető szerint teljes restaurálásra van szükség, mert a díszes építménynek számos olyan része van, amelynek az állapota mára igen törékennyé vált. A turisták a munkálatok alatt nem dobhatnak pénzérméket a szökőkútba, noha évtizedek óta szokás, hogy babonából aprót hajítanak a Trevi vizébe, hogy visszatérjenek Rómába.

  Az Édes élet című Fellini-filmklasszikusés annak női főszereplője, Anita Ekberg révén halhatatlanná vált kút mostani formájában Nicola Salvi XVIII. század közepe táján elkészült munkája, amelynek központi szoborcsoportja Neptunuszt és a tritonokat ábrázolja. A kút neve a tre vie (három út) kifejezésből ered, ugyanis három utca vezet a híres építményhez.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!