Magyar-osztrák kerékpártúra Liszt Ferenc emlékére

Magyar-osztrák kerékpártúra Liszt Ferenc emlékére

A Harka, az ausztriai Neckenmarkt és Raiding önkormányzatai által szervezett 9. Liszt Ferenc kerékpártúra ezúttal is a nyár utolsó vasárnapján várja a zenebarát kerekezőket augusztus 26-án.

A 25 kilométeres túra résztvevői Harkáról indulnak az országhatáron át Neckenmarktba (Sopronnyék), majd rövid pihenő után Raidingba (Doborján), Liszt Ferenc szülőházához. Az épületben berendezett múzeumot ingyen tekinthetik meg. A szülőház melletti Liszt-szobrot a három település polgármesterei és a rendezvény védnökei részvételével koszorúzzák meg. A Harkára visszaérkezőket gulyásleves, fúvószene, ír sztepptánc, kerékpáros triál bemutató és a soproni Liszt Társaság közreműködésével Liszt-totó várja. További információk a rendezvény honlapján olvashatók.

A kerékpártúrán résztvevők száma évről évre nő, 2011-ben már több mint nyolcszázan teljesítették a távot. Tavaly a közeli nagyvárosok, Győr és Sopron mellett Budapestről, a Balaton mellől, Ausztriából, Romániából és Angliából is érkeztek biciklisták. A túra napján a GYSEV 06:10-kor Budapestről és 07:16-kor Szombathelyről induló járatai kerékpárszállító vagonokkal közlekednek. A rendezvény után a 17:10 órakor Budapest felé, valamint Sopronból 15:23 órakor induló és Harkáról 15.28 órakor Szombathely irányába tovább közlekedő vonatokon lesz lehetőség a kerékpárok szállítására.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek