Bicikliutakkal csábítja a fiatalokat Hévíz

Hévíz továbbra is a legnépszerűbb vidéki város. A gyógyászati szolgáltatásokon kívül az elmúlt években a kerékpárutakat is fejlesztették, megerősítették a Hévízi tó határait és újabban repülőjáratokról tárgyalnak.

Magyarország legnépszerűbb vidéki település továbbra is Hévíz. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2011-ben 990 980 vendégéjszakát töltöttetek el a városban, ami harmadával több, mint a sorban utána következő Hajdúszoboszlón.

 

Jönnek a kínaiak is

 

A világ legnagyobb, fürdésre alkalmas természetes gyógytava Hévízen található, de ez még kevés lenne a népszerűséhez. A folyamatos fejlesztések mellett a város kulturális programokat, gasztronómiai és sport élményeket is kínál.

A Hévízre látogatók valamivel több mint fele belföldi turista, bár a vendégéjszakák mintegy kétharmadát a külföldiek adják. A legnagyobb számban még mindig a német anyanyelvű területekről látogatnak el a fürdővárosba, de egyre jelentősebb részarányt képviselnek a szlovák, a cseh, az olasz, a francia, az orosz vagy éppen a kínai vendégek is.

 

Új növények a parton

A legfőbb érték továbbra is a Hévízi-tó, amelynek védelmére kiemelt figyelmet fordít a város: a közelmúltban megerősítették a tó természetes határait, és növényeket telepítettek a partra, amelyek részben a víz minőségéért is felelnek. A város 200 éves gyógyászati hagyományokkal rendelkezik, a komplex hévízi kúrákat folyamatosan fejlesztik.

Mint azt a polgármester Papp Gábor elmondta, új tervek mindig vannak. Például a sármelléki Hévíz-Balaton Airport hamarosan újabb és újabb járatokat fogadhat majd. A tárgyalások erről jelenleg is folynak, a remények szerint így tovább bővülhet majd azon desztinációk száma, ahonnan légi úton is elérhető lesz a település. A tárgyalások erről jelenleg is folynak, a remények szerint így tovább bővülhet majd azon desztinációk száma, ahonnan légi úton is elérhető lesz a település.

 

Bicikliutak és akciók

A turisztikai szakemberek úgy látják, az egészségtudatosság itthon is egyre fontosabbá válik. A fiatalabb korosztály részéről ma már elvárás, hogy számos aktív program is elérhető legyen a többnapos üdülés alatt. Az elmúlt években Hévízen és a Nyugat-Balatonon is számos kerékpáros fejlesztés történt, amelynek hatására egyre többen hoznak magukkal, vagy bérelnek a városban biciklit és kirándulnak a Kis-Balatonhoz, vagy akár a Keszthelyi-hegységbe.

A belföldi vendégek körében kedvelt a Hévíz Card+ kedvezménykártya, amellyel a hévízi tófürdőn, éttermekben, kozmetikákban, autó és kerékpár kölcsönzőkben vásárolhatnak kedvezményesen. A kártya 2 éjszaka eltöltése után ingyenes. A városban a szálláshelyek kínálata igen széles, legyen szó magánszállásról vagy éppen ötcsillagos szállodáról. A szállások kihasználtsága jellemzően az országos átlag felett van.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek