Párizsban és Genfben a legdrágább a szendvics

Párizsban és Genfben a legdrágább a szendvics

A Hotels.com internetes portál a világ harminc nagyvárosában végzett felmérést arról, hogy a szállodákban megvásárolható szendvicsek alapján, melyik város tekinthető a legdrágábbnak – olvasható a TTG Hungary hírlevelében. A vizsgálat során összesen 750 három-, négy- és ötcsillagos hotelt kerestek fel, és egy klasszikus, csirke, bacon, tojás, saláta és majonéz összeállítású Club szendvics árait hasonlították össze.

A „Club Sandwich Index" alapján kiderült, hogy ebből a szempontból Párizs és Genf a legdrágább. A francia fővárosban ugyanis a legdrágább szendvicset 53, a legolcsóbbat pedig 22 dollárnak megfelelő euróért kínálták, ami valóban kiugróan magas, 32 dolláros átlagárat eredményezett. Hasonló összeget kértek Genfben is, míg a harmadik legdrágább város a norvégiai Oslo lett 30 dollárral. Ugyanakkor például a nyolcadik helyre sorolt Sydney szállodáiban átlagosan már „csak" 19 dollárt kértek egy Club szendvicsért.

A Hotels.com szakértői úgy vélik, hogy az utazók többsége nyaralása megtervezése előtt szinte alig foglalkozik a várható étkezési költségekkel, pedig szerintük a „Club Sandwich Index" az egyik tökéletes módja annak, hogy a turisták tisztában legyenek az adott városban rájuk váró kiadások nagyságrendjével.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek