Lepényfesztivál Varsányban

Lepényfesztivál Varsányban

Ötödször rendezik meg a Lepényfesztivált augusztus 18-án szombaton a Nógrád megyei Varsányban, ahol most először nemcsak a legfinomabb kalácsot díjazzák, hanem a legszebb tálalást, valamint a legfiatalabb és a legidősebb lepénysütőt is. Varga Nóra, a program szervezője az MTI-nek elmondta: a kisült lepényeket a színpadi műsorok idején folyamatosan kóstolja a zsűri, a versenyen nyolc varsányi csoport vesz részt.

A "leg"-ek versenyét most vezetik be, korábban csak a legfinomabb lepény nyert elismerést, a díj pedig – a vándor sodrófa – idén egy vándor tepsivel egészül ki — tette hozzá. Varsányban a mindennapokon túrós lepényt sütnek, a fesztiválon viszont erdei gyümölcsös, meggyes, szilvás, körtés, káposztás, sonkás és hagymás lepények is készülnek.

A Lepényfesztivál résztvevői a helyszínen kemencékben sült palóc ételeket is kóstolhatnak. A Parasztdekameron című előadással lép fel Varsányban a losonci Kármán József Színház, az Osztályfőnöki óra című műsorral mutatkozik be az idén megalakult Varsányi Ifjúsági Együttes, fellép a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia és a salgótarjáni KiViszi Színházi Műhely is. Az egyéb szórakoztató programok sorában lesz mazsorett, zumba, hastánc- és monociklis bemutató, emellett íjászat, kézműves vásár, lovaglás és hintózás is várja a vendégeket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek