Sétahajózás és gőzmozdonyozás Gemencen

  Sétahajózás és gőzmozdonyozás Gemencen

  Sétahajóval és erdei vasúton gőzmozdonnyal is kirándulhatnak a Gemencbe látogatók a hosszú hétvégén, a Gemenc Zrt. programjain. 19-én, vagyis vasárnap délután Bajáról kétszer, 20-án hétfőn a gemenci Duna-partról egyszer indul az erdőgazdaság sétahajója. A bajai Halászpart kikötőből a Sugovicán és a Dunán másfél, a Gemencből körülbelül egyórás utat tesz meg a hajó, amelynek fedélzetén idegenvezető mutatja be az ártéri erdő természeti értékeit.

  A hétfői kirándulásra a gemenci erdei vasút keselyűsi megállójától indul vasúti járat, és a Duna-partról szintén a vonat hozza vissza az utasokat. A hétvégén menetrendbe állítják a Gemenc Zrt. Rezét nevű nosztalgia-gőzmozdonyát is, amely ettől fogva hétvégenként szállítja az erdei vasút utasait. A három nap alatt a Gemencbe látogatók a pörbölyi ökoturisztikai központhoz közeli vadmegfigyelőt, arborétumot, és a központ halászati kiállítását, méhészeti, valamint a sárközi néprajzi gyűjteményt is megnézhetik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!