Tilos egymást vízzel fröcskölni Toszkánában

  Tilos egymást vízzel fröcskölni Toszkánában

  Bírsággal bünteti az ivóvíz pazarlását a toszkánai Scarlino polgármestere, aki a rendkívüli szárazságban a Nagyboldogasszony napi "locsolást" is betiltotta. Mint közölték, 50 eurós bírságot kockáztatnak azok a fiatalok, akik vízzel teli léggömbökkel és nejlonzacskókkal bombázzák egymást Scarlino főterén.

  A Nagyboldogasszony ünnepén szokásos vízi háborút a polgármester Maurizio Bizzarri tiltotta le. "Kényszerintézkedésről van szó. Augusztus elejétől súlyos vízhiánnyal küzdünk, ezért muszáj korlátozni az ivóvíz felesleges fogyasztását. Bízom polgártársaim józanságában és abban, hogy senkit sem kell megbírságolni" – nyilatkozta a polgármester a sajtónak.

  A kánikula okozta rendkívüli szárazságban egész Toszkánában és Itália számos más tartományában is korlátozások léptek életbe a vízfelhasználásban. Kivételt az Adriai-tenger partján fekvő Rimini strandjai jelentenek, ahol az olasz fiatalok az idén sem mondtak le az augusztus 15-i "locsolásról".

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!