Kamarazene és fesztiválpárna - Kezdődik a Kaposfest

Kamarazene és fesztiválpárna - Kezdődik a Kaposfest

Ma kezdődik a III. Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, a Kaposfest, amely világszínvonalú klasszikus kamarazenei koncertek mellett változatos kiegészítő programokkal - cigányzenekari, gospel és könnyűzenei műsorokkal -, valamint kiállításokkal várja a közönséget.

A fesztivál hét napja alatt tizennégy hangversenyt rendeznek, olyan nemzetközi hírű művészek lépnek fel a Szivárvány Kultúrpalota színpadán, mint Kocsis Zoltán, Ivry Gitlis, Kelemen Barnabás, Alina Ibragimova, Jonathan Cohen és Nicolas Altsteadt. A koncertekre alig egy hónap alatt elfogytak a bérletek. A 3500 forintos "fesztiválpárna" az ifjú publikumnak szól, ezzel a szabadon maradt helyekre lehet leülni mind a tizennégy koncerten.

Több kiállítás is nyílik egy időben a fesztivál koncertjeivel: a közönség láthat válogatást az Esterházy-műkincsekből, Juan Gyenes fotóművész képeiből, valamint a Kortársak címmel meghirdetett pályázatra érkezett alkotásokból. A kísérő események közé került Réz András filmklubja, Oláh Ernő cigányzenekara, a Bolyki Soul&Gospel Kórus és a Holdviola koncertje. A napi koncertek előtt pedig a zeneművek ismertetőjét is meghallgathatják az érdeklődők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek