Éjszakai teljesítménytúra a Gyermekvasút útvonalán

Éjszakai teljesítménytúra a Gyermekvasút útvonalán

Ismét megrendezik a Gyermekvasút nyomában című hagyományos teljesítménytúra éjszakai változatát augusztus 19-én, a 20 kilométeres séta útvonalán a résztvevők menet közben érintik a Gyermekvasút állomásait és a közeli látványosságokat is. A rajt a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthon épületnél lesz, ahol vasárnap este hét órától egészen kilencig várják a résztvevőket. Az indulók ellenőrző lapot és tájékoztató füzetet kapnak, amely részletes, szöveges túraleírást és térképvázlatot is tartalmaz – olvasható a gyermekvasút honlapján.

A kijelölt ellenőrző pontokat az előírt sorrendben kell érinteni, itt szervezők fogadják a résztvevőket, akik igazolják az áthaladást és segítséget nyújtanak a túra folytatásához. A teljesítménytúra szintideje hét óra, aki ezen az időn belül célba ér, emléklapot és kitűzőt kap, és minden résztvevőt a Széchenyi-hegyi célállomáson meleg étellel várnak a szervezők. Tanácsolják az esemény rendezői, hogy aki elindul, szerelkezzen fel jól működő elemlámpával, valamint az iránytű és a Budai-hegység turistatérképe is hasznos felszerelés lehet.

A túrázók a program végeztével egy éjszakai vonatozáson is részt vehetnek: három alkalommal indul vonat Hűvösvölgybe a Széchenyi-hegy állomásról, menetrend szerint 0:30-kor, 2:30-kor és 4:20-kor. A túra nevezési díja magába foglalja az éjszakai vonatjegyet költségét is, így külön jegyet nem kell váltani. A Gyermekvasút nyomában című teljesítménytúra éjszakai változatát minden évben augusztus 19-én, nappali változatát – az éjszakaival ellentétes útvonalon – március 15-én rendezik meg.

A vasárnapi túra részleteiről, a nevezés feltételeiről és az éjszakai járatok menetrendjéről tájékoztatót találnak az érdeklődők a Gyermekvasút honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek