Pannonhalmi apátsági kozmetikumok a Danubius szállodákban

Pannonhalmi apátsági kozmetikumok a Danubius szállodákban

A Danubius Hotel Spa Resort szállodákban, valamint a Hotel Lövérben a pannonhalmi apátsági termékekkel végzett relaxáló kezeléseket vezettek be, írja a Turizmus.com. Az új testet-lelket kényeztető aromaterápiás kezelések - 20 perces levendulás aromafürdő, a 20 vagy 50 perces időtartamú levendulaolajos masszázs, valamint a 20 perces talpmasszázs levendulás méhviasszal - igénybe vehetők önmagukban, vagy a „Pannonhalmi levendulás kényeztető napok" néven 2 éjszakás valamint „A pannonhalmi levendula kényeztető érintése" megnevezéssel 3 éjszakás tartózkodást biztosító csomagok keretében is.

A Pannonhalmi Apátsági termékek – úgymint levendulaolaj, levendulazsák, fürdősó, szappanok, kézkrémek – a felsorolt szállodákon kívül a Hotel Rába City Centerben is kaphatók.

A bencés apátságokban évezredes hagyományra tekint vissza a növények termesztése, melyek közül a legjelentősebbek a gyógynövények voltak. Ezek felhasználása alapvetően két módon történt, gyógyászati és kozmetikai célra. A Pannonhalmi Apátságban fellelhető írások és receptúrák alapján készült teák gyógyászati célú felhasználása reneszánszát éli, a pannonhalmi gyógytea család országszerte ismert márkává nőtte ki magát. A kozmetikai célú felhasználásnak szintúgy több száz éves írásos emlékei lelhetők fel Pannonhalmán, különleges receptúrákkal rendelkeznek szappanok és különféle krémek készítéséhez.

A Pannonhalmi Apátsági termékek a monostor legfontosabb gyógynövényeinek – levendula, orvosi zsálya, orvosi citromfű, kakukkfű, borsmenta – felhasználásával készülnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek