Csökkent a Finnair vesztesége

Csökkent a Finnair vesztesége

Csökkent a második negyedévben a Finnair vesztesége a légitársaság által végrehajtott költségcsökkentési programnak köszönhetően: a légitársaság 594,4 millió euró, a 2011 második negyedévnél 10 százalékkal magasabb értékesítési árbevétel után 19,8 millió euró veszteséget szenvedett el, szemben az egy évvel korábbi 23 millió eurós veszteséggel.

Az év második felére a Finnair óvatosan bizakodó előrejelzést tett, ugyanakkor a bizonytalan világgazdasági kilátásokra hivatkozva esetleges "kiigazítások" szükségességére hívta fel 1700 fős repülő személyzetének figyelmét, ami átmeneti felfüggesztéseket is maga után vonhat 2012 második felében, illetve 2013-ban.

Az 56 százalékban állami tulajdonban lévő Finnair 60 repülőgépes flottájával 50 desztinációt szolgál ki. Az idei második negyedévben a társaság összesen 7100 embert foglalkoztatott, szemben az egy évvel korábbi 7500-zal.

A Finnair és a Flybe tavaly közös vállalatot hozott létre Nordic Flybe AB néven és 25 millió euró készpénzért megvásárolták a Finnish Commuter Airlines társaságot is. A Finnair további együttműködési lehetőségeket keres elsősorban Európában egy légitársasági hálózat kialakítása érdekében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek