Külügy: Óvatosan turistáskodjunk Egyiptomban és Kínában!

Az Egyiptomba induló magyarokat a Sínai-félszigeten tevékenykedő fegyveres csoportok jelentette veszélyre, a Sanghajba és a környező kínai nagyvárosokba készülőket pedig a Hajkuj (Haikui) névre keresztelt tájfun által okozott fennakadásokra figyelmezteti a Külügyminisztérium konzuli szolgálata.

A konzuli szolgálat honlapján emlékeztetnek, vasárnap egy felfegyverzett csapat megtámadott egy katonai ellenőrzőpontot az izraeli-egyiptomi határnál. A támadásnak 16 halálos áldozata és 7 sebesültje volt.

Ezért javasolják az Egyiptomba utazó magyar állampolgároknak, hogy a Sínai-félsziget északi részét - különösen Rafah és el-Arís városokat - és belső területeit ne látogassák sem egyénileg, sem csoportosan szervezett utazások keretében.

Ha valaki mégis az utazás mellett dönt, a konzuli szolgálat azt kéri, hogy szándékáról és elérhetőségéről értesítse a nagykövetséget, írja a Turizmus.com.

A turisták által kedvelt övezetek - Sharm el Sheikh, Dahab és Taba - megközelítésekor azt ajánlják a magyaroknak, hogy repülőgéppel érkezzenek, majd a repülőtérről csoportosan, autóbusszal utazzanak a szállodáig.

A konzuli szolgálat arra is felhívja a figyelmet, hogy Kínában a Hajkuj tájfun kedd éjjel elérte az ország keleti partvidékét, és Sanghajtól mintegy 120 kilométernyire délre vonul dél-nyugat felé. A sanghaji főkonzulátus arra figyelmezteti a Sanghajba és a közeli kínai nagyvárosokba készülő magyarokat, hogy jelenleg sem Putung (Pudong), sem Hungcsiao (Hongqiao) nemzetközi repülőtér nem fogad járatokat. Nem közlekednek a vonatok, és a hajóforgalom is szünetel - írják.

Hangsúlyozzák: a kínai hatóságok szerint a vihar szerdán lesz a legerősebb, és helyenként továbbra is széllökésekkel kísért, kiadós esőzésre kell számítani, egészen a hét végéig.

A helyben élő magyaroktól a főkonzulátus azt kéri, hogy legyenek fokozottan elővigyázatosak, és ha nem feltétlenül szükséges, ne mozduljanak ki otthonról, az épületekből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek