Flúgos futam indul a Szoborparkból

Augusztus 11-én, szombaton reggel 8-9 óra között, immár 5. alkalommal startol a budapesti Memento Parktól a Kaukázus Rally.

Az amerikai, brit, lengyel, német és magyar résztvevők mellé az idei évben először érkeznek versenyzők Belgiumból, Chiléből, Indiából, Libanonból és Mexikóból is, írja a Turizmus Online. A 15 csapat Magyarországról indulva Horvátországon, Bosznián, Montenegrón, Albánián, Görögországon, Törökországon, Grúzián és Hegyi Karabahon áthaladva, várhatóan augusztus 27-re éri el a célt, Örményországot.

A különleges, mintegy 6000 kilométeres túrán az elmúlt években profi és amatőr versenyzők erre az útra felkészített, speciális járművekkel, hétköznapi autókkal és veterán kelet-európai kocsikkal vettek részt – s többnyire a célba is eljutottak. Bár az elmúlt években minden alkalommal szétesett 3-4 autó a futamon, de a gyakorlat szerint ilyen esetekben – a járművet hátrahagyva – a versenyzők más csapatok autóiban folytatták útjukat.

Az idei év legflúgosabb járművével a portugál csapat indul; ők egy „legendás" 1300-as Zsigulit választottak az úthoz, követve a hagyományt: Alszunk, ahol a helyiek, esszük, amit a helyiek, utazunk, amivel a helyiek.

A Sztálin csizmáitól a generalisszimusz szülőföldjéig vezető futam eseményei a következő napokban a Memento Park honlapján is követhetőek lesznek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek