Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivál Abaligeten

  Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivál Abaligeten

  Mintegy húsz koncertet kínál az érdeklődőknek a Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivál, amelynek péntektől vasárnapig immár tizedik alkalommal ad otthont a Baranya megyei Abaliget.

  A szervező Bluegrass Zenei Egyesület az MTI-hez eljuttatott szerdai tájékoztató anyagában azt írta: a bluegrass-ról, azaz a háromujjas pengetési módról elnevezett háromnapos esemény fellépői közé a bluegrass, az akusztikus blues, a dzsessz, a folk, a rock jeles hazai képviselői mellett külföldi, díjnyertes előadót is várnak.

  Kiemelték, hogy az abaligeti szabadtéri színpadon bemutatkozik Jenei Szilveszter, a pécsi Tarnai Acoustic Project, a Bitang, az Ireg, a TükeZoo, továbbá a legjelesebb európai fesztiválokat megjárt APU/Acoustic Processing Unit és Poa Pratensis. Rajtuk kívül olyan külföldi sztárvendégek szórakoztatják a közönséget, mint a francia La Roche Bluegrass Festival 3. helyezettje, a szlovák Candy Floss, s a bluegrass zene és -rádiózás utazó nagykövete, a brit Lynne Butler.

  A szervezők kitértek arra: az immár hagyományos fesztivált azért rendezik, hogy a Magyarországon még kevésbé ismert bluegrass stílust megismertessék és megkedveltessék a közönséggel.

  Az ingyenes esemény részletes programja a hubma.hu oldalon található.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!