Közvécé nyílt a Budavári siklónál

Közvécé nyílt a Budavári siklónál

Felújított illemhelyet nyitottak meg a Budavári siklónál, írja a Turizmus Online. A fővárosban már 42 kulturált és tiszta illemhely fogadja a turistákat és a járókelőket - közölte a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. kedden az MTI-vel.

Az idei turistaszezon kezdetén a budai Vár Palota úti kapujánál átadott új illemhelyet most egy újabb követte a siklónál. Ezzel együtt most már öt nyilvános WC található az egyik legforgalmasabb turista látványosság, a budai Vár területén és környékén - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint fogalmaztak, nagy lemaradást kell behoznia a Fővárosi Csatornázási Műveknek, mert "egy minősíthetetlenül tönkrement" és minimális számú nyilvános illemhelyhálózatot "kell felemelni európai színvonalúra".

Két év alatt - a Clark Ádám téri egységgel együtt - hét illemhelyet építettek teljesen újjá, a többiben pedig állagmegóvó felújítást végeztek. Ezenkívül két automata illemhelyet is lecseréltek. Minden egységet felszereltek babapelenkázóval. A szolgáltatást zuhanyzási lehetőséggel bővítették egy-két frekventáltabb helyen, mint például a Városligetben, a Hősök terénél és a Déli pályaudvarnál, az aluljáróban.

Az illemhelyhiányon a nagyobb játszóterekre kihelyezett mobilvécékkel is igyekszik enyhíteni a szolgáltató.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek