Ferihegy 1-ből P+R parkoló lett

Ferihegy 1-ből P+R parkoló lett

Megváltozott névvel és céllal, de ismét megnyitotta kapuit a budapesti repülőtér 1. Terminál hosszú távú parkolója. Július végén a korábbi hosszú távú parkoló helyén egy P+R rendszerű „Ferihegy megálló" parkoló nyílt, ami az út túloldalán lévő vasútállomásra utal. A Budapest Airport az agglomerációból a fővárosba dolgozni járó autósokra számít. Az átlagos munkaidőhöz igazított tarifa szerint 14 óra parkolás 500 forint, 24 óra parkolásért pedig 1000 forintot kell fizetni.

A Ferihegy megálló P+R parkolóban 128 férőhely áll az autósok rendelkezésére, innét gyalog lehet eljutni a vasútállomáshoz, ahol a BKV bérlettel is igénybe vehető vonatokra lehet átszállni. A repülőtérről vasúttal 10-25 perc alatt elérhetők Budapest legfontosabb közlekedési csomópontjai, mint Kőbánya-Kispest, Zugló, illetve a Nyugati pályaudvar.

A Budapest Airport szerint a parkoló üzembe állítása környezetvédelmi célokat is szolgál, hiszen a P+R rendszerű parkolók egyik fontos célja a város autóterhelésének, pontosabban széndioxid lenyomatának a csökkentése, amivel elősegítik a tisztább és gazdaságosabb a tömegközlekedés térnyerését. A kevesebb autóval pedig nem csak a szennyezés, hanem a zaj mértéke is jelentősen csökken.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek