Budapestet ajánlja egy német lakóbuszos magazin

Budapestet ajánlja egy német lakóbuszos magazin

A Németországban nagyon népszerű CAMP24 magazin, mely elsősorban a lakóbuszok szerelmeseit látja el a legújabb információkkal – legyenek azok a legújabb modellek, kiegészítő felszerelések, leállóhelyek, rendezvények, utazási tippek, a legújabb történések a világban – havonta 30.000 példányban jelenik meg. A lap, mely fennállása óta számos európai úticélt mutatott már be, legutóbbi számában az utazási, azon belül is a hétvégi utak, azaz "48 óra" című rovatában Budapestre invitálja az olvasókat – olvasható az MT Zrt. hírlevelében.

A színes fotókkal illusztrált, 6 oldalas cikk órára lebontva, konkrét tippeket adva kalauzolja az olvasókat Budapest legfontosabb látnivalóihoz. Kiemelt tippjei között szerepel többek között a „Hop on Hop off" városnézés, a Vásárcsarnok, a Parlament, a Hősök tere, a Margitsziget, a Várnegyed, a Váci utca és boltjai, valamint a hajós városnézés. Az intenzív két nap tapasztalata alapján pedig arra a következtetésre jut, hogy Budapest méltán viseli a „Duna királynője" címet, hiszen a rengeteg értékes látnivaló, a város sármja, egyúttal nagyvárosiassága minden látogatót lenyűgöz.

A cikk írója, Christian Bues, az MT Zrt. meghívásában idén májusban több újságíróval együtt, 6 lakóautóval, a Knauf legújabb modelljeivel, 6 napig volt úton Magyarországon, hogy feltérképezze hazánk alkalmasságát a mobil turisták fogadására. A túra után, amely során az újságírók Budapest mellett ellátogattak a Balatonra és a Dunakanyarba is, a 11 fős csapat véleménye egyöntetűen az volt, hogy hazánk kiváló célpont lehet a lakóbuszosok számára. Vonzerőnket azonban nagyban fokozná, ha lennének speciális leállóhelyeink, s a kempingek ár-érték aránya is minden esetben stimmelne.

Nyitottak és sokat utaznak a német lakóbuszosok
A Német Caravaning Ipari Egyesülés (CIVD) adatai szerint Németországban 440 ezer lakóbusz van használatban. A lakóbuszosok pedig – 2009-ben 1,1 millió fő – átlagban 15,1 napot üdülnek és fejenként 794 eurót költenek. A strandolást, a körutazást és a pihenést kedvelik leginkább, és szinte bármelyik évszakban útnak indulnak: tavasszal utazásaik 21%-a, nyáron 55%-a, ősszel 19%-a, télen pedig 5%-a realizálódik. Szinte valamennyien aktívan sportolnak, 58%-uk szeret idegen országokba menni, 37%-uk számára nagyon fontos a helybéliekkel való kapcsolat, 34% szívesen van úton, 31% pedig új dolgokat szeretne felfedezni és megélni.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek