Fesztivált szervez a másodállásban basszusgitáros polgármester

Fesztivált szervez a másodállásban basszusgitáros polgármester

A populáris rockzene kedvelőinek kétnapos programot szervez Kis-Sziget Fesztivál néven a Zala megyei Kissziget polgármestere, aki saját együttesével maga is résztvevője a neves zenekarokat is felvonultató rendezvénynek.

A nemcsak a települést, hanem a Kocsmazaj nevű zenekarát basszusgitáros-énekesként vezető Böröcz Roland az MTI-nek kedden elmondta: egy tavalyi falunap sikere adta az ötletet, hogy a környékbeli fánk-, pálinka- vagy szilvafesztivál mellett náluk zenei rendezvényt szervezzenek. A falu neve tálcán kínálta az elnevezést, a Kis-Sziget Fesztiválon pénteken és szombaton csaknem tucatnyi koncertet láthatnak-hallhatnak az érdeklődők.

A szlovén határhoz közeli település külterületén alakítják ki a rendezvény helyszínét, hogy a populáris rockzenét esetleg nem kedvelő idősebbeket ne nagyon zavarják. A polgármester-zenekarvezető olyan ismert neveket nyert meg fellépőnek, mint a Beatrice vagy az Ocho Macho, mellettük környékbeli zenekarok, sőt két szlovén együttes is szerepel a programban.

A 33 éves faluvezető hozzátette, hogy a támogatók jóvoltából ingyenes a mintegy 200 lelkes település fesztiválja, amelynek több kísérőprogramja is lesz. A körzeti orvos egészségsátorban ad tanácsokat és végez szűrővizsgálatokat, a gyerekeknek külön programokat szerveznek, de motoros parádé, rendőrségi kutyás bemutató, valamint kézműves vásár is lesz a zalai kistelepülés rendezvényén.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek