Többet pakolhatnak a bőröndbe a Germanwings utasai

Többet pakolhatnak a bőröndbe a Germanwings utasai

A Germanwings a jövőben nagyobb teret enged a feladott csomagoknak: a német diszkont légitársaság felemelte az első feladott poggyász súlyhatárát 20 kg-ról 23 kg-ra. A „Best" és „Flex" tarifákat választó utasok díjmentesen adhatják fel első csomagjukat, csupán a „Basic" tarifa esetében fizetnek az utasok továbbra is 10 eurót a feladott poggyász után. Minden további feladott poggyász díja 23 kg-ig 70 euró.

Az új poggyász szabályzat különösen kedvező lehet a kisgyermekekkel utazók számára: a gyerekekre ugyanis ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a felnőtt utasokra. Ezen kívül a Germanwings egy babakocsi, vagy egy utazóágy szállítását díjmentesen vállalja.

A nehéz poggyászokra is új, egyszerűsített szabályzás vonatkozik: a megengedett legnagyobb, 32 kg-os csomag esetében az első bőrönd után 50 eurót, az összes többi után 30 eurót számít fel a légitársaság. A Germanwings utasai a feladott poggyászon kívül továbbra is díjmentesen vihetnek a fedélzetre egy kézipoggyászt. Ennek mérete nem haladhatja meg az 55 x 40 x 20 cm-t, súlya pedig a 8 kg-ot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek