Fanyűvő bajnokság Bakonybélben

Fanyűvő bajnokság Bakonybélben

A fa ünnepét rendezi meg a Guzmics Izidor Kulturális és Idegenforgalmi Egyesület szombaton Bakonybélben; másnap erős emberek versengenek a bakonyi faluban. "Célunk a turizmus fellendítése, Bakonybél népszerűsítése, program biztosítása az ide látogatóknak. A rendezvényt évente öt-hatszázan látogatják" – mondta el az MTI-nek az egyesület képviselője, Bakonyvári Andor.

Szombaton délelőtt a faluház előtti téren a témához kapcsolódva a zirci múzeum, valamint Czeglédiné Budai Katalin bútorfestő kiállítása, és egy vásár nyílik meg. A Pápai utcában rendezik meg a II. Dobri Trófea- és Kőzetbemutatót, helyi készítésű fatermékek bemutatójával. A Gerence
fogadónál tíztől régi faműves szerszámokat és munkafolyamatokat mutatnak be és kézműves foglalkozás is lesz.

A település és az Odvaskő közötti területen légvár, népi játékok, hangszeres bemutató, pásztorjátékok, a bakonybéli állatpark bemutatója, drótkötélpálya, talicskatoló akadálypálya, erdészeti és erdészetigép-bemutató várja az érdeklődőket. A faluház előtt fél héttől a Lábita Színház és a pápai fúvószenekar lép fel, este kilenckor Érdi Tamás ad zongorakoncertet. Vasárnap országos "fanyűvő" bajnokságot rendeznek Bakonybélben, pakolás, rönkborítás, rönkcipelés, szánkóhúzás, vállravétel, fűrészkitartás versenyszámban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek