Kövér vagy? Ülj a folyosó mellé!

Kövér vagy? Ülj a folyosó mellé!

Megreformálná az egy sorban lévő üléseinek méretét az Airbus, de az utasok már most tiltakoznak az újítás ellen – adta hírül a Turizmusonline.hu. Azt tervezik, hogy csökkentik a sor egyes székeinek méretét, hogy növelhessék a harmadik szék szélességét. Az Airbus javaslata szerint a folyosó melletti ülések szélességét az ablak melletti, és a középső ülések kárára körülbelül 5 cm-rel növelné.

Így a két belső szék szélessége egyenként mindössze 43 cm lenne, míg a szélső ülés kicsivel több, mint 50 centiméter szélességűre nőhetne. A repülőgépeket gyártó vállalat a szélesebb üléseket azoknak a nagyobb méretű utasoknak tartaná fenn, akik nem férnek a standard ülésekbe. Jelenleg ezeknek az utasoknak két ülést kell foglalniuk, esetenként nagyobb költségért.

Egy erre vonatkozó felmérés szerint az utasok háromnegyede rosszul érezné magát, ha kisebb ülésekbe kellene belepréselődniük. Az utasok 84%-a pedig jogosnak tartja, hogy azok, akik nem férnek be a normál ülésbe felárat fizessenek. Az 1000 megkérdezett közül a legtöbben nevetségesnek és igazságtalannak tartják az ötletet.

Önnek tetszik az ötlet?
Igen, bár nekem nincs szükségem szélesebb ülésre. - 30
Igen, végre kényelmesen elférnék! - 19
Nem, azért mert más dagadt, én nem akarok keskenyebb széket. - 110
Nem, nem akarom, hogy a súlyom miatt mindig megkülönböztetett helyre ültessenek. - 26

Az Airbus egyelőre nem állapodott még meg egyetlen légitársasággal sem az új fedélzeti beosztásról, így arról sincs hír, hogy ha bevezetésre kerülne, hogy befolyásolná az utasok költségeit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek