Zöld szobák várnak Gyulán

Zöld szobák várnak Gyulán

A nyári szabadságok idejéhez közeledve a WWF Magyarország és a gyulai Elizabeth Hotel közös projektbe kezdett. A szállodában öt zöld szobát alakítottak ki, melyek vendégei látogatásukkal a kellemes és felüdülő pihenés mellet a WWF Magyarország erdővédelmi programját támogatják – írja a Turizmusonline.hu a Tiszta jövő portál értesülései alapján.

Az Elizabeth Hotel és a WWF Magyarország egyöttműködésében jött létre a szálloda WWF Zöld csomagja. Aki ezt lefoglalja, a csomag értékének öt százalékával az alapítvány erdővédelmi programját támogatja. Az ajánlat további különlegessége az ingyenes kerékpárhasználat, és az ingyenes belépőjegy a Gyulai Várfürdőbe. A WWF csomagot foglaló vendégek között a hotel folyamatosan sorsol ki WWF Örökbefogadói csomagokat is.

A 2012 májusában elkészült szobákat számos környezettudatos megoldás teszi valóban zölddé. A lakosztályokban szelektíven lehet gyűjteni a szemetet, a zuhanyokat és mosdókat a víztakarékosság jegyében csapszűkítővel látták el a szálloda üzemeltetői, ezen kívül a világítást is energiatakarékos izzók biztosítják. A szobák falain őshonos állatfajokat és páratlan szépségű hazai tájakat bemutató természetfotók láthatók.

"Reméljük a jövőben egyre több szálloda követi az Elizabeth Hotel példáját, így nyaralásunk közben sem károsítjuk környezetünket" – nyilatkozta Figeczky Gábor a WWF Magyarország igazgatója.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek