Mentesítő vonat a Balatont átúszóknak

Mentesítő vonatot indít a MÁV-START a szombati, balatoni utasforgalom megfelelő kiszolgálása érdekében reggel Budapestről Révfülöpön át Tapolcára, késő délután pedig Fonyódról, Balatonbogláron át vissza a fővárosba – olvasható a vasúttársaság közleményében. A Balaton-átúszásra készülődők 50 százalékos kedvezményt is igénybe vehetnek, bármely belföldi állomásról indulva, akár a mentesítő vonaton is, ahol bárki utazhat, nemcsak az átúszás résztvevői.

Július 7-én, szombaton – a nyári hétvégéken tapasztalható, megnövekvő balatoni utasforgalmon felül – további kétezer utasra számít a vasúttársaság a 30. Balaton-átúszásnak köszönhetően. A MÁV-START ezért mentesítő vonatot indít a sportesemény kiszolgálására. A vasúttársaság várakozásai szerint több utazóra a reggeli órákban a tó irányába, késő délután pedig a főváros felé kell számítani.

A mentesítő vonat szombaton, a Budapest Déli pályaudvarról 7:31 perckor indul, és a menetrendje szerint Révfülöpre, az átúszás indulási helyszínére 10:53 perckor érkezik. A vonat a teljes útvonalán a főváros és Tapolca között közlekedik, fel és le lehet szállni még Kelenföldön, Székesfehérváron, Balatonfüreden és Badacsonyban is. A visszaútra is igénybe vehető a mentesítő vonat, amely Fonyódról indul, és Balatonboglárra, az átúszás érkezési helyszínére 17:58 perckor érkezik. A vonatra Siófokon, Székesfehérváron, és Kelenföldön is fel illetve le lehet szállni, az érkezés a Déli pályaudvarra 21:05 perckor várható. A vonatot nemcsak a Balaton-átúszásra utazók, hanem bárki igénybe veheti. A menetjegyárak ugyanazok, mint a menetrend szerinti vonatokon, az utazási kedvezmények itt is érvényesíthetők.

A Balaton-átúszásra vonattal utazva 50 százalékos kedvezményt is igénybe lehet venni bármely belföldi állomásról Révfülöpre vagy Balatonboglárra. A sporteseményre készülődő utasok a MÁV-START bármely jegypénztárában meg tudják vásárolni a kedvezményes menetjegyet, amelyet a helyszínen található MÁV-START standon kell lebélyegeztetni, és a vonaton a jegyvizsgáló kérésére bemutatni. A bélyegzésre Révfülöpön, a labdarúgó pályán 10:00-14:00 óra között, Balatonbogláron, a Platán strandon 10:00-17:00 óra között lesz lehetőség. A kedvezményes árú menetjeggyel az utazás legkorábban a rendezvényt megelőző napon, július 6-án kezdhető meg és a visszautazást legkésőbb a rendezvény napját követő napon, július 8-án kell befejezni. Az 50 százalékos mérséklésű menetjegyet a mentesítő vonaton is fel lehet használni.

A vasúttársaság javasolja a mentesítő vonat igénybevételét, a várható zsúfoltság és a komfortosabb utazás érdekében. Az utasok további információkat a MÁV-START Zrt. honlapján: a www.mav-start.hu weboldalon találnak.

Jó tudni

A mentesítő vonat, és a kedvezmény is csak az átúszás megtartása esetén érvényes. Amennyiben a rendezvény máskor kerül megrendezésre, akkor a vasúttársaság a későbbiekben újabb tájékoztatást ad.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek