Csúszás Ausztria leghosszabb vízicsúszdáján

Csúszás Ausztria leghosszabb vízicsúszdáján

Három hónapos szünet után szombaton teljesen megújulva fogadja a vendégeket a lutzmannsburgi fürdő. Erre az eseményre külön attrakciókkal, akciókkal készül Burgenland egyik legnépszerűbb fürdője, a Sonnentherme – adta hírül a Turizmusonline.hu.

2005 óta az 500 ezres látogatószámról 350 ezerre csökkent a fürdő látogatóinak száma. Ez a körülmény, valamint a technikai korszerűsítés szükségessége indokolta a fürdő teljes rekonstrukcióját. A külső munkálatok februárban kezdődtek meg, amelyek áprilistól már bent is folytatódtak, ezért a zavartalan kivitelezés miatt csaknem három hónapra bezárt a fürdő. Az építőknek sikerült tartani a határidőt, így az eredeti terveknek megfelelően július 7-én már újra fogad vendégeket a Sonnentherme.

Az újdonságok között az egyik legjelentősebb a 270 méteres csúszda, amely Ausztriában jelenleg a leghosszabbnak számít. Különlegessége még, hogy a lecsúszáshoz használt gumigyűrűben egyszerre három személy is elfér. További négy csúszdát alakítottak ki, így a fürdőben összesen 800 méternyi hosszúságú csúszda áll a vendégek rendelkezésére.

Építettek egy ugrómedencét (1,2 és 3 méteres ugrótoronnyal), egy medence fölötti, 3 méter magas mászófalat. A sportmedencébe pedig úszócsatornán is kijuthatnak a vendégek. A Relax Word pihenőfürdő 170 négyzetméter vízfelülettel, masszázs elemekkel várja a pihenésre vágyókat, megújultak a szaunák, valamint az ehhez kapcsolódó pihenőtér is.

A fürdő mostani megnyitása azonban nem jelenti azt, hogy véget értek a munkálatok. Egyelőre az eddig elkészült részlegeket vehetik birtokba a fürdőzők, a kivitelezők várhatóan az év végére végeznek majd az összes feladattal. A fejlesztések során kiemelt szempont a családi jelleg további erősítése. A beruházás 23 millió euróba került, s ettől azt remélik, hogy a fürdő újra vonzó lesz a vendégek körében és sikerül ismét elérni a félmilliós látogató számot. Ebben segíthet az is, ha az év végére elkészül Zsira és Lutzmannsburg között a régóta várt összekötő út, s a magyar vendégek sem kényszerülnek a jelenlegi nagy kerülőre – olvasható a Turizmusonline.hu cikkében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek