Drágulhatnak a már kifizetett spanyol repjegyek

A június 30-án életbe lépett új spanyol költségvetési módosítas szerint július 1-től a légitársaságokat adóemelésre kötelezik. A légitársaságok jogosultak az utasoktól begyűjteni a különbözetet. Az is valószínűsíthető, hogy a légitársaságok jogosultak lesznek visszamenőleg is megfizettetni a különbséget az utasokkal – olvasható a Ryanair fapados légitársaság honlapján.

"Légitársaságunk általános szerződési feltételei szerint a Ryanair jogosult az adóemelés okozta költségeket azon utasokkal is megfizettetni, akik július másodika előtt foglalták a járataikat, és július elseje után utaznak" – írják. Amint a spanyol hatósagok megerősítik azt a tényt, hogy a kormány követeli az adóemelés okozta különbözetet visszamenőleg is, a légitársaságok minden érintett utast értesiteni fognak e-mailben a pontos összegről, illetve a fizetés módjáról.

Bár viszonylag jelképes felajánlás, – hiszen aki utazni akar, az valószínűleg az adó ellenére is megtartja repjegyét –, teljes visszatérítést lehet kérni a Ryanairnél a korábbi spanyolországi foglalásokra, ha ezekkel a feltételekkel inkább otthon maradnánk. Akik most vásárolnának repjegyet, azoknak már automatikusan benne lesz a jegy árában ez az adónem is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek