Szombat este látogatható a szegedi vonatvezérlő

Szombat este látogatható a szegedi vonatvezérlő

A szegedi Múzeumok Éjszakája rendezvény keretében június 23-án, szombat este a MÁV is megnyitja kapuit: a szegedi KÖFI-be (központi forgalomirányító rendszer) látogathatnak el az érdeklődők. A központban személyesen is megtapasztalható, hogyan „távirányítják" 13 vasútállomás valamennyi berendezését, a sorompóktól, jelzőktől kezdve a hangosbemondókig.

Mint már korábban írtuk, az ország számos pontján június 16-án rendezték a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatot, Szegeden egy héttel később, június 23-én tartják a szegedi Múzeumok Éjszakáját.

A szegedi KÖFI hatókörzete 100 km, a központban dolgozó irányítók 13 állomás valamennyi berendezését távkezeléssel működtetik. „Ma már természetes, hogy a szegedi központból leellenőrizhetjük, ha Cegléden átállítottak egy váltót, vagy azt, hogy Dunaharasztin lecsukódott a sorompó. GPS segítségével folyamatos a járműkövetés, és automatikus az állomási utastájékoztatás" – áll a vasúttársaság sajtóközleményében.

Június 23-án 19 és 21 óra között fél óránként 10 fő tekintheti meg a szegedi KÖFI-t. Javasolják az előzetes regisztrációt, a 06 1 511 1307 telefonszámon. A KÖFI címe: Szeged, Indóház tér 2.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek