Tarol a kánikula a repülőtéren is

Tarol a kánikula a repülőtéren is

Az afrikai hőséget idéző júniusi kánikula miatt ideiglenesen felfüggesztették a gyalogos beszállítást délelőtt 10.00 és délután 18.00 óra között a Budapest Airport 2A terminálján. A hőmérő 35 fokot mutat árnyékban, azonban Ferihegyen ez jóval több, hiszen már a délelőtti órákban 47 fokosra hevült a repülőtéri beton. Ezért bár az utasok továbbra is gyalogosan hagyják el az érkező gépeket, a beszálláshoz mostantól buszok szállítják ki őket.

A repülőtéren dolgozókról is gondoskodik a Budapest Airport. Tegnap óta a repülőtér munkabiztonsági szakértői palackozott ásványvizet osztanak a betonon dolgozó rakodóknak, rampásoknak, a biztonsági őrség tagjainak és a biztonsági ellenőröknek, a karbantartó műszaki dolgozóknak. Csak a tegnapi napon 300 palack ásványvizet adtak ki a dolgozóknak.

A Budapest Airport a szabályoknak megfelelően fenntartja és folyamatosan ellenőrzi a 2. Terminál épületének hűtését, illetve légkondicionálását is. A repülőtéri éttermekben és a kávézókban rekord mennyiségű ásványvíz és üdítőital fogy, egy szokásos tavaszi nap mennyiségének a kétszeresét is elfogyasztják ilyenkor az utasok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek