Száznál több rózsafajta virágzik a szegedi füvészkertben

Száznál több rózsafajta virágzik a szegedi füvészkertben

Megkapó látványban lehet részük azoknak, akik ellátogatnak a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjébe, ahol csaknem százharminc fajta rózsa virágzik a nyár elején.

Az intézmény tájékoztatása szerint a kert központi részében kialakított rózsakert ugyan egész évben tartogat meglepetéseket, egy-egy virágos, illatozó ágyást, azonban valódi pompájában most, a nyár első heteiben mutatkozik meg.

A közel 130 fajtából álló gyűjtemény ilyenkor tetőtől-talpig virágba borul. A szivárvány minden színében pompázó virágok nemcsak szemet gyönyörködtetőek, de igen kellemes illatúak is.

Az érdeklődők az ágyások között sétálva számos, különböző növekedési formájú rózsában gyönyörködhetnek. A gyűjtemény kiválóan bemutatja e virág rendkívüli változatosságát: a botanikus kertben megtalálhatók a nagyméretű, illatos virágokat hozó tearózsa hibridek, a hajtásukon több virágot bontó, hosszan virágzó floribunda- és polianthafajták, a napjainkban divatos miniatűr, valamint az átható illatú reneszánsz rózsák is. A méltán népszerű nemzetközi változatok mellett a kert egyik érdekessége a magyar nemesítésű, Árpád-házi Szent Erzsébet Emléke elnevezésű fajta.

A virágok nemcsak látványukkal és illatukkal nyűgözhetik le a füvészkert vendégeit, a futórózsákkal felékesített rózsakerti pavilon a forró nyári napokon kellemes, árnyas menedéket is nyújt a látogatóknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek