Franciaország a kínai dollármilliomosok kedvence

Franciaország a kínai dollármilliomosok kedvence

Külföldre legszívesebben Franciaországba, az Egyesült Államokba és Ausztráliába utaznak a kínai gazdagok - derül ki a Hurun Kutatóintézet legújabb tanulmányából. Franciaországot a válaszadók több mint 40 százaléka nevezte meg legkedveltebb célpontként, Ausztrália pedig többek közt azért került a lista elejére, mert számos kínai gazdagnak van ott nyaralója. Az első számú belföldi célpontok pedig az ország legdélebbi pontján fekvő, tropikus klímájú Szanja, Hongkong és a dél-közép-kínai Jünnan tartomány - derül ki a Hurun Kutatóintézet adataiból. Emellett egyre népszerűbbek a nagyvárosoktól távolabb eső célpontok, így például Tibet is.

A százötven dollármilliomos megkérdezésével készült statisztika szerint a kínai gazdagok évente háromszor üdülnek luxuskörülmények között. Egy-egy alkalommal átlagosan nyolc napot pihennek, átlagosan kilenctagú csoportokban utaznak. Az átlagos nyaralásra szánt idő húsz nap, öttel több, mint 2011-ben. Az esetek túlnyomó többségében az utazás fő oka az élmény maga, sokan ezt az üzlettel, tárgyalásokkal is összekapcsolják, az utazók harmada pedig elsősorban vásárlási lehetőség miatt hagyja el otthonát. A célpontok közül előnyt élveznek a kedvező vízumpolitikát kínáló országok, ennek köszönhetően egyre népszerűbb többek közt Dubaj és Svájc.

Kínának jelenleg több mint négyezer jüanmilliárdosa és több mint félmillió 100 millió jüannál (3,9 milliárd forint) több rendelkezésre álló pénzügyi eszközzel rendelkező lakosa van. A CLSA vezető ázsiai befektetési bank tanulmánya szerint 2020-ra a kelet-ázsiai országra jut a világ luxuskeresletének 44 százaléka.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek