Oldtimerek a Balaton-parton

Ötödször rendezik meg a Balaton Classic Ramada Grand Prix-t, az oldtimer autók seregszemléjét szombaton. Idén már hét település polgármestere, illetve jegyzője indul a versenyen.

Az Oldtimer Szuperkupa idei második futama Balatonalmádi főteréről startol, és közel 200 kilométer után – érintve a Káli-medence, a Balaton-felvidék tájait, településeit - tér vissza Balatonalmádiba - olvasható a rendezvény honlapján.

Az idén Almádi és Füred mellett a szervezők nagyobb szerepet szánnak Tihanynak, írja az MTI. A füredi Tagore sétányon fél kettőkor hosszú sorban vonulnak majd fel az autók.

Összesen 99 résztvevő indul a versenyen. A járművek csak 1980 előtt gyártott, eredeti autók lehetnek, amelyeknek van érvényes forgalmijuk, műszaki vizsgájuk, biztosításuk, de a szervezők egyéni elbírálása alapján youngtimerek is indulhatnak.

A verseny legpatinásabb autója az 1923-ban gyártott Salmson lesz, de indul több, az ötvenes években készült BMW, Mercedes, illetve Porsche, és nem hiányoznak ezúttal sem a felhozatalból a negyvenéves Ferrarik, Alfa Romeók és Jaguárok sem.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek