Átadták a szekszárdi élményfürdőt

Átadták szerdán az 1,3 milliárd forintból megépült szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdőt, a nyolcmedencés létesítmény csütörtöktől fogad vendégeket.

A Szekszárdi Víz- és Csatornamű Kft. beruházásában, háromhektáros területen megépült fürdőt Horváth István (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere, György Zoltán, a kivitelező Aquaplus Kft., Artim Andrásné, a vízmű társaság ügyvezető igazgatója és Tóth Ferenc Tolna megyei kormánymegbízott adta át.

Horváth István az átadás alkalmából hangoztatta: a most elkészült létesítmény a tolnai megyeszékhely eddigi legnagyobb támogatás nélkül megvalósított saját beruházása.

Az összesen 1380 négyzetméternyi vízfelülettel rendelkező, 28-36 Celsius fokos vízhőmérsékletű medencék, amelyek között több élményelemmel, csúszdákkal ellátott medence és egy úszómedence is van, egyszerre mintegy hétszáz vendég befogadására alkalmasak. A vízfelületet több mint másfél hektárnyi zöld terület övezi, írja a Turizmus.com.

A város polgármestere kitért arra, hogy a szezonális létesítmény egy tervezett fürdőkomplexum beruházásának első üteme, amelyet várhatóan két éven belül sportuszoda, majd fedett élményfürdő építése követ.

A beruházást a 100 százalékos önkormányzati tulajdonú vízmű társaság saját forrásból finanszírozta. A vízmű kft. tulajdonába került fürdő üzemeltetője szintén önkormányzati cég, a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. lesz.

A polgármester az MTI kérdésére elmondta: számítások szerint 12-15 éven belül térül meg a beruházás. Ebbe beleszámolták azt a megtakarítást is, amely azzal érhető el, hogy a fürdőt meleg vízzel ellátó kutak hőjét a szomszédos sportcsarnok fűtésére is felhasználhatják. Mint mondta, az ármegállapításnál előnyben részesítik a családokat és a szekszárdiakat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek