Utazási irodával biztonságosabb a görög út

A görögországi nyaralást szervezők jobban járnak, ha csomagajánlatra fizetnek be egy irodában, mint ha maguk foglalják a szállást és a repülőjegyet is, írja az angol Which? fogyasztóvédelmi újság legújabb számában.

A magazin szerint egy esetleges járattörlésnél az utazási iroda a teljes utazási csomag árát köteles visszatéríteni, ha azonban a jegyeket és a szállást külön foglalták, a légitársaság csak a repülőjegy árát kell térítse. A független utazóknak azt javasolja az újság, mindenképpen bankkártyával fizessék nyaralásukat, mivel a kártyás vásárlások esetében a banktól kérhetik a vásárlás összegének visszatérítését, ha a szolgáltatás nem teljesül. A görög turisztikai vállalkozások szövetsége szerint most érdemes az országba utazni, mivel igen olcsóak lettek a szállások és szállodai szobák.

Mint már korábban írtuk, Görögországba most érdemes több készpénzt vinniük az utazóknak, mivel az esetlegesen felmerülő extraköltségeiket nem biztos, hogy bankkártyával tudják majd fizetni. Amennyiben nyaralásuk alatt történik az átállás az euróról, várhatóan néhány napig nem működnek majd a banki tranzakciók.

Nem vetették vissza jelentősen a magyarok érdeklődését Görögország iránt a helyi problémák. A tüntetések, sztrájkok eddig is főleg Athénre korlátozódtak, a szigeteken nem érezni különösebben a válságot. A szigetlakók megélhetését a turizmus adja, számukra létkérdés a turisták megtartása. Egyelőre nem is kell túlságosan aggódniuk, az évente tízezernél is több magyart Görögországba utaztató Neckermann-nál például eddig csak néhányan jelezték, hogy le akarják mondani az útjukat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek