Fogászati turizmusban nagyhatalom hazánk

  Globálisan is vezetővé vált Magyarország a fogászati turizmus területén, jelenleg minden ötödik, fogászati kezelés céljából külföldre utazó páciens hazánkat választja, az ország európai piaci részesedése pedig már 40 százalék körül lehet - írta a Világgazdaság kedden.

  Tavaly mintegy 70 ezer fogászati turista érkezett Magyarországra, akik összesen 600-800 ezer vendégéjszakát töltöttek el itt, és bő 80 milliárd forintot költöttek, ennek jelentős részét fogászati kezelésre. A lapnak Szakonyi Gábor, a Vezető Magyar Fogászati Rendelők Egyesületének alelnöke elmondta, hogy a tavalyi adat jobb az előző évinél, illetve a mélypontnak számító 2008-2009-esnél, de a gazdasági krízis előtti szinttől még elmarad.

  A legfrissebb felmérések szerint a betegek legalább 2500 euró megtakarítás esetén indulnak el külföldre kezeltetni magukat, az átlagköltés pedig 4500 euró. A szakember a lapnak elmondta azt is, hogy a fogászati turizmusban rejlő lehetőségeket más országok is felismerték, így Magyarországnak egyre erősebb konkurenciával kell szembenéznie, különösen Kelet- és Dél-Európában, ahol a kezelések ára a magyarországival nagyjából egy szinten van. A régióban így egyre nagyobb a marketing jelentősége, a magyar rendelők bevételeik 20-25 százalékát más most is ilyen célra fordítják.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!