Dubaji luxusberuházások Dél-Dalmáciában

Dubaji befektetők a Hvar-szigeti Stari Gradban szállodát és luxusvillát építenek, Dubrovnikban spanyol cégcsoport alakít át kis szállodákká 23 történelmi villát, a világhírű adriai városban ezzel párhuzamosan horvát-kanadai beruházással újabb luxushotel is nyílik.

A Horvát Idegenforgalmi Közösség honlapja szerint a dubaji Arqaam Capital befektetői alap jövőre kezdi meg a Hvar-szigeti Stari Gradnál egy ötcsillagos, 150-200 szobás szálloda, valamint száz luxusvilla építését. A mintegy 100 millió eurós beruházáshoz a befektetők már néhány éve felvásároltak 16 hektárnyi telket.

Az összesen 800 férőhelyes komplexumot a dél-afrikai Kerzner International Resorts üzemeltetné, amelynek jelenleg a Bahamákon, a Maldív-szigeteken és Mauritiuson, valamint Dubajban, Mexikóban, Marokkóban és Dél-Afrikában vannak luxus üdülőhelyei. A befektetők azt ígérik, hogy a modern hotel és villasor teljesen igazodni fog a tradicionális helyi épületekhez, üzemeltetését pedig alternatív energiaforrások biztosítják.

Dubrovnikban a spanyol Summum design vállalatcsoport 23 helyi és a környékbeli szigeteken lévő történelmi nyaraló- és villaépületet, valamint egy kolostort kíván felújítani, hogy azokat szállodalánc formájában működtesse. Az első hat épület rekonstrukciója 11 millió eurót emésztene fel, és 632 új férőhelyet biztosítana az adriai városban.

Megnyitás előtt áll a dél-dalmát város tizenharmadik ötcsillagos szállodája, a Royal Princess, amely 55 luxusapartmannal, wellness-részleggel és egy 500 fős kongresszusi teremmel rendelkezik. A júniusban nyíló hotel tulajdonosa, egy horvát-kanadai illetőségű üzletember szállodavállalata az egykori Neptun hotel átalakításával hozta létre a Lapad-félszigeten található komplexumot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek