A Wizz Air megfelel az uniós előírásoknak

Hiába jelentette fel nagy vetélytársát a Ryanair, a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala arra jutott, hogy a Wizz Air tulajdonosi összetétele megfelel az EU-s normáknak.

„A Wizz Air, Magyarország diszkont légitársasága örömmel vette tudomásul a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalának döntését, miszerint a Wizz Air teljes mértékben megfelel az európai légitársaságokra vonatkozó tulajdonosi és felügyeleti szabályozásnak. Az NKH-LH nyilatkozata cáfolja a korábbi, a Wizz Air tulajdonosi struktúrájára vonatkozó állításokat" - olvasható a fapados légitársaság ma kiadott sajtóközleményében. A Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala megerősítette a 2009-ben már meghozott döntését, miszerint a Wizz Air tulajdonosi szerkezete megfelel a hatályos előírásoknak, mivel többségi tulajdonosai jelenleg is európai uniós polgárok.

Mark H. Milstein / Northfoto

 Ahogyan arról korábban itt a Travelón is beszámoltunk róla, a Wizz Airt nagy konkurense, a Ryanair jelentette fel még februárban. A Ryanair úgy vélte, a Wizz Air többségi tulajdonosa nem az Európai Unió állampolgára, így a társaság megszegi az uniós szabályokat. Michael Cawley, a Ryanair vezérigazgató-helyettese azt állította, hogy a Wizz Air tulajdonosi piramisának csúcsán Stuart Blackburn áll Máltáról – írta korábban az MTI. Ha a vád bebizonyosodott volna, a Wizz Air-nek meg kellett volna szüntetnie minden Európai Unión belüli járatát. A vizsgálat azonban arra az eredményre jutott, hogy erre nincsen szükség, a Wizz Air megfelel az előírásoknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek